san-diego-comic-con-logo-750x400

Comic Con 2016

Co nám přinesl nového letošní ročník Comic Conu v San Diegu? Je toho rozhodně dost…

Tento čtyřdenní svátek pro všechny nadšence nám donesl hlavně spoustu nových trailerů.

Tady je několik těch nejočekávanějších z nich: podíváme se spolu na čtyři nové trailery Doctor Strange, Kong: Ostrov lebek (Kong: Skull Island), Liga spravedlivých (Justice League) a Král Artuš: Legenda o meči (King Arthur: Legend of the Sword)

Začněme novou ukázkou k filmu Doctor Strange.

Mystical-Strange-005-EW

Jedná se o filmovou adaptaci jednoho z komiksů od Marvelu. Hlavní postavou je Stephan Strange, který pochazí z per Stana Lee a Steva Ditko. Stephan je neurochirurgem, který po nehodě již není schopen vykonávat své řemeslo a pokouší se posunout dál. Postupuje zdlouhavou cestu, aby se mohl stát učedníkem Prastarého (v komiksové verzi se jedná o muže) tibetského učence který ovládá magii…

Film můžeme očekávat 3. 11. 2016 a nalákat by nás mohlo i obsazení, tedy: Benedict Cumberbatch, Mads Mikkelsen nebo třeba Tilda Swinton.

Doctor Strange – oficiální trailer č. 2

Jako druhou vezmeme (také filmovou) adaptaci komiksové předlohy. Tentokrát však od DC, Ligu spravedlivých nebo jak říká originál – Justice League.

JLA_JUSTICE LEAGUE_Design_R1_TG_1

Jak už název napovídá, nejedná se o film jednoho superhrdiny, ale celé skupiny. Tato Liga se nejčastěji objevuje v sestavě Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Aquaman a Martian Manhunter.

V této filmové adaptaci máme zatím potvrzeného Batmana, Wonder Woman, Flashe, Aquamana, Cyborga a Supermana – i když ten se nám v ukázce neobjevuje. Zápletku máme klasickou, čeká nás zkáza světa a je natolik ohromná, že na její odvrácení jeden superhrdina nestačí…

Film přijde do kin 16.11.2017 a můžeme se těšit na: Ezra Miller (Flash), Henry Cavill (Superman), Ray Fisher (Cyborg), Gal Gadot (Wonder Woman), Ben Affleck (Batman), Jason Momoa (Aquaman)

Justice League – Liga spravedlivých, oficiální trailer

Třetí v pořadí tu máme Kong: Ostrov lebek.

kong

Je to už po x té opakované téma King Konga. Obrovský op, který záhadně přežil nepovšimnut na odlehlém Ostrově lebek se nám na obrazovkách, nebo lépe řečeno plátnech objevuje již od roku 1933. Za zmínku stojí verze právě z roku 33, která nese jméno King Kong. Pak také King Kong vs. Godzilla z roku 62, film vznikl v Japonsku a je to první verze kde se obě postavy objevují v barvách. A pak snad verze z roku 86, kde hrála Linda Hamilton a u nás byla uveřejněna pod jménem King Kong žije. Jako poslední se předlohy ujal Peter Jackson v roce 2005.

Tato verze nás zavede do období Vietnamské války, vojáci na nenápadném ostrově najdou nejen domorodce a kosti dinosaurů ale i onoho obrovského opa. Film se má co nejvíc vracet k původnímu originálu.

Do kin se dostane 09.03.2017. A k hlavním lákadlům filmu patří Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson a Brie Larson.

Kong: Ostrov lebek – oficiální trailer

Jako poslední tu máme Krále Artuše a legendu o meči.

Screen_Shot_2016-07-23_at_4.44.12_PM

Kdo nezná legendu o Králi Artuši, jeho rytířích a Excaliburu, ať se prosím vrátí do školních lavic. Zmínky o této postavě máme ve spisech z 6. století a seznam děl, v kterých je zmíněný (nebo jsou přímo o něm) je tak dlouhý, že by sám vydal na brožuru. Co se filmových adaptací týče, je jich také mnoho, některé se snaží držet více při zemi, jiné nešetří magií, kouzelníky a dokonce i draky.

V této verzi se nám magie objeví, a to nejen v podání kouzelného meče. Režie se ujal Guy Ritchie, který má na kontě filmy jako Krycí jméno U.N.C.L.E. (The Man from U.N.C.L.E.), Sherlock Holmes nebo Sherlock Holmes: Hra stínů.

Film často měnil jak jméno, tak datum vydání, a budeme proto doufat, že se jménem se nám ustálilo i datum, tedy 23.03.2017. V hlavní roli se můžeme těšit na Charlieho Hunnama a jeho zlým protivníkem bude Jude Law, dále se objeví Aidan Gillen nebo Eric Bana.

King Arthur: Legend of the Sword

Filmů, které se objevily na Comic Conu, je mnoho. Kdo by byl ještě zvědavý, doporučuji: Wonder Woman, Suicide Squad nebo třeba Fantastic Beasts and Where to Find Them.

 

Komentujte

Buďte první kdo bude komentovat!

Upozornit na
avatar
wpDiscuz