Letní recenze aneb inspirace na nudný letní večer

Začalo léto a s ním i prázdniny. Žádné úkoly ani eseje na vás již nečekají a soutěže máte jistě jako pilní studenti dávno splněné.

Vysedávání u Tří košťat vás už nebaví? Pak vězte, že jste zde správně. V následujícím článku se dočtete o několika zajímavých filmech, které jste možná už viděli nebo také neviděli. A možná zde najdete i nějakou filmovou inspiraci na nudný letní den.

Kingsman: Tajná služba (Kingsman: The secret service)

Film byl natočen podle předlohy Marka Millara a Dave Gibbonse. Zrežíroval ho Matthew Vaughn (Hvězdný prach, Kick-Ass). V hlavních rolích můžeme vidět Colina Firtha a Tarona Egertona.

Film vypráví o tajné organizaci Kingsman, v níž každého odcházejícího agenta ihned nahradí pečlivě vybraný nováček. Obvykle se novými agenty stávají potomci z významných rodin. Výjimkou se stává Gary „Eggsy“. Ten pochází z obyčejné rodiny a většinu svého života tráví na ulici. Značně nečekaně se však objevuje Harry Hart, který se rozhodne udělat z Eggsyho agenta. Ve filmu se také objeví miliardář a bojovník za ekologii ochotný obětovat většinu lidstva za záchranu planety. Toho musí Harry s Eggsym zastavit.

Film je hodnocen většinou kladně, já sama ho mám ráda a jistě stojí za zhlédnutí.

 

Nedotknutelní (Intouchables)

Děj je podle pravdivého životního příběhu Philippa Pozzo di Borga a jeho osobního asistenta Abdela Yasmina. Film byl zrežírován dvojící Olivier Nakache a Eric Toledano. Hlavní role obsadili François Cluzet a Omar Sy.

Příběh popisuje vztah mezi dvěma zcela odlišnými lidmi: bohatým ochrnutým mužem a živelným mladíkem, jenž se vrátil z vězení. Mladý muž je vybrán za osobního asistenta Philippa a začíná objevovat jeho zajímavý životní styl. Mezi oběma muži pomalu vzniká přátelské pouto.

Film je velmi vydařený, poukazuje na obtížný život s handicapem, a přesto si dokáže po celou dobu udržet nadsázku a milý humor. Velice doporučuji.

 

 

Chyť mě, když to dokážeš (Catch Me If You Can)

Film ukazuje pravdivý životní příběh Franka W. Abagnala Jr. a je natočen podle jeho vlastní knihy. Režisérského křesla se ujal Steven Spielberg a v hlavních rolích se objeví Leonardo DiCaprio a Tom Hanks.

Frankovi rodiče se rozvedli v jeho šestnácti letech. A tak se rozhodl proti tomu bojovat značně zajímavým stylem. Utekl z domova a začal padělávat šeky. Během několika let se z něj stal milionář a vyzkoušel více profesí než ostatní za celý život.

Tento film se řadí mezi mé nejoblíbenější. Nevím, co mě na něm tolik zaujalo, ale tento příběh mě naprosto pohltil. Přečetla jsem si i knihu a můj názor na tento udivující život ve mně nejspíše zůstane navždy. Pokud budete mít čas, tak se na něj určitě zkuste podívat, jistě vás nezklame.

 

Everest (Everest)

Film je natočen podle pravdivé expedice, která se stala jednou z nejtragičtějších výstupů na nejvyšší horu světa. Režisérem je Baltasar Kormákur. Hlavní postavy horských vůdců hrají Jason Clarke a Jake Gyllenhaal.

V polovině devadesátých let se Himaláje stávají oblíbenou turistickou destinací a čím dál tím více obyčejných lidí chce zdolat nejvyšší bod světa. Chystá se další expedice, ve které jsou podle podmínek horských vůdců pouze dobře připravení jedinci. Při výstupu však dojde k jedné neočekávané situaci, ke změně počasí. Podaří se jim i v těchto podmínkách přežít?

Everest se mi překvapivě líbil. Osobně nemám moc ráda tento druh filmů, ale přesto jsem se u něho nenudila. A k parnému letnímu dni se přeci nemůže hodit žádný film více než mrazivý Everest.

 

Need for Speed (Need for Speed)

Režisérského křesla se ujal Scott Waugh. Hlavní postavy si zahráli Aaron Paul, Dominic Cooper a Imogen Poots. Film je natočen na základě série počítačových her.

Hlavní hrdina filmu Tobey uzavře dohodu s bývalým závodníkem. Při jednom z jejich závodů však dojde ke katastrofě a smrti mladíka. Tobey se po dvou letech strávených ve vězení rozhodne pomstít za smrt svého přítele a chce dostat viníka jeho smrti v nadcházejícím nelegálním závodu.

Film je hodnocen pouze průměrně. Já ho přesto řadím mezi mé oblíbené. Mám k tomu převážně dva důvody: nádherná rychlá auta, která zbožňuji a obsazení hlavních postav Aaronem Paulem a Dominicem Cooperem. Oba dva jmenované herce mám velice ráda a spolu s rychlými auty pro mě tvoří vynikající kombinaci. Tento film se spíše zalíbí automobilovým fanouškům, jelikož se téměř celý odehrává při jízdě v autě.

 

Pátý element (Le Cinquième élément)

Film byl natočen roku 1997 a režisérem byl Luc Besson. Hlavními představiteli jsou Bruce Willis a Milla Jovovich.

Děj se odehrává v budoucnosti, kdy zlo znovu hrozí, že zničí zemi. Lidé se tomuto apokalyptickému scénáři snaží zabránit pomocí kamenů znázorňujících elementy: voda, vzduch, země a oheň. Pátým elementem je dívka Leelou, která se čirou náhodou dostane do taxíku Corbena. Postupem času se k nim přidá kněz a moderátor. Ti společnými silami musí zachránit Zemi.

Pátý element je hodnocen kladně a jistě na dvě hodinky každého zabaví.

 

 

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (Hansel & Gretel: Witch Hunters)

Režisérského křesla se ujal Tommy Wirkola (Mrtvý sníh). Hlavní role obsadili Jeremy Renner (Avengers, Captain America) a Gemma Arterton. Film byl uveden do kin roku 2013.

Film začíná krátkým převyprávěním známé pohádky a pokračuje o několik let později. Jedno středověké městečko je ohrožováno skupinou čarodějnic, a proto si místní starosta pozve na pomoc tehdejší legendy: Jeníčka a Mařenku. Sourozenci se vydávají po stopách únosců zdejších dětí.

Lovci čarodějnic se jistě dají považovat za fantasy, dobrodružný. Někdo by ho snad i nazval hororem, ale já sama přidám ještě něco navíc, komedie. Já jsem se jednoduše bavila. Film se mi neuvěřitelně zalíbil a můžu ho pouze doporučit.

 

Purpurový vrch (Crimson Peak)

Film byl zrežírován Guillermem del Toro (Agresivní virus, Blade). Mia Wasikowska, Jessica Chastain a Tom Hiddleston obsadili hlavní role. Film je řazen mezi horory.

Mladá Edith ráda píše strašidelné povídky, které se nikomu kromě tajemného anglického cizince nelíbí. Edith se do Thomase zamiluje a po smrti jejího otce se vezmou. Novomanželé spolu odjíždí na panství Purpurový vrch, kde začínají žít spolu se zvláštní Thomasovou sestrou Lucille. Edith začne mít děsivé vize týkající se domu.

Film je hodnocen průměrně. Mě celkem zaujmul, neřadila bych ho nutně mezi mé nejoblíbenější filmy, ale za zhlédnutí jistě stojí.

Komentujte

Buďte první kdo bude komentovat!

Upozornit na
avatar
wpDiscuz